Pinperest

23 Şubat 2016 Salı

Cihan Aktaş ve Linç Üzerine

Twitterda başlayan bir tartışma var. İslami camianın düşünür, yazar, çizerleri linç ediliyor ve bu planlı bir saldırıdır. Sosyal medyadan yazdıklarımla tam olarak derdimi ifade edemediğimi düşünerek, konuyu kendimce özetlemek istedim. 

Cihan Aktaş müslüman bir yazar. İslami camiada çok seviliyor, islami camiada bir çok kişi üzerinde emeği var. Mimar, aktivist, yazar. Herkesler üzerine titriyor. Camiamızda acayip seviliyor. Bunların hiç biriyle bir sorunum yok. Sorunum kendisinin Suriye Cihadı'nı Amerikancı ilan edip, üstüne İran halkının barışsever olduğunu söylemesi. Sorunum Guta katliamını eleştirirken-kimin yaptığı belli olan ama hala faillerini adına almadığı- bile bunu ABD'nin müdahalesine bahane olarak sunması. Sorunum İran yüzbinlerce müslümanı öldürürken, bunun için ordusundan kendisine sığınan Afganlara kadar tüm unsurlarını kullanırken çıkıp, arkadaş ben bu İran'a hüsnüzan beslemekte hata etmişim diyememesi. Cihan Aktaş'ın bizle ayrı şeyi düşünmeye hakkı yok mu elbette var. Kendisi İran'ın doğru yaptığını, Suriye'de öldürülen masumların pek de önemli olmadığını söyleyebilir. Bakın Kenan Çamurcu, Hüsnü Mahalli vb. isimler böyle yapıyor.  

Cihan Aktaş'ın 2009 yılında İran'ı cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası eleştirmiş olması onu temize çıkarmaz. Sadece İran'ın iç siyasetini Suriye'de öldürülen mazlumlardan daha önemli gördüğünü gösterir. 


Gelelim Cihan Aktaş'ın linç edilmesine. Cihan Aktaş kitaplarını yazıp, İstanbul'un önemli belediyelerinden birinde her ay gündemi yorumlayıp, Hz. Muhammedin hayatını anlatan en büyük internet sitesinde -ki sitenin kurucusu olan dernekte sayın Sare Davutoğlu'da yönetimde-  yazıyor. Ama Cihan Aktaş'a ve onu savunan şovalyelere bakarsak Cihan Aktaş linç ediliyor. Yapılan sadece yirmili yaşlarda bir gencin yaptığı keps. Siz hz. Peygamberin eşi müminlerin annesi Hz. Aişe validemize haşa  -fahişe- diyen şiiaya bile empatiyle yaklaşan insanlarsınız. Suriye'de öldürülen mazlumlar nedeniyle kinlenen bir gence de empatiyle yaklaşabilirsiniz. 


Cihan Aktaş benim bilmediklerimi biliyor olabilir. Mesela İran binlerce milisini Suriye'ye Sunnileri öldürmeye değil, tünel kazıp İsrail'i işgal etmeye göndermiştir. Ya da Suriye'de öldüğünü, işkence gördüğünü zannettiğimiz insanlar aslında öldürülmemiş, Kudüsü kurtarmak için hazırlanan gizli bir orduya asker yazılmış olabilir. Ya da butün bunlar İran sinemasının şiirsel diliyle bize yaşattığı duygular olabilir. Aydınlatıp beni kendisine beslediğim olumsuz düşüncelerden kurtarmasını bekliyorum.  Eğer doğru bildiklerimin aslında yanlış olduğunu ispat ederse kendisinden defalarca özür dileyecek, beni affetmesi için yalvaracağım. 






3 yorum:

  1. biraz da cihan aktaş okuyup yazını öyle yazsaydın belki daha adaletli yazabilirdin.. yazını okuyunca şunu anlıyoruz; cihan aktaş okumamış; internette hakkında yazılanlara bakmış ve kaleme sarılmış bir gaza gelen genç görüntüsü vermişsin. cihan aktaşın fikirlerini pek de okumadığın sadece hakkında yapılan yorumlardan beslendiğini çokça açık etmişsin.. Allah ömrünün bundan sonraki kısmında adaletten ayrılmamanı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  2. Asım bey,

    34 yaşındayım. Gaza gelecek yaşı da çağı da çoktan geçtim. En son gaza geldiğimde sizin türk askeri İsrail'i vursun çağrınıza facebooktan destek oluyordum. Cihan aktaşın suriye hakkında yazdığı bir çok yazıyı ve malum 3. yol bildirisini ayrıca kendisinin sosyal medyada konuyla ilgili yaptığı yorumları okudum. Selam eden zarifce günler dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Asım kardeşim bu cevaptan sonra bence git kumda oyna

    YanıtlaSil