Pinperest

14 Şubat 2012 Salı

MİT Kavgasının Kısa Özeti



1. Emre Uslu 4 ay önce KCK içinde MİT’çiler var yazısını yazdı. Kimse ciddiye almadı.

2. Kemal Burkay Türkiye’ye geldiğinden bu yana PKK’yı devlet kurdu dedi, BDP ve ekürileri demediklerini bırakmadı.

3. Turgay Güler 31. Aralıkta Twitter hesabından , “.Başbakan her şeyin farkında. "Fidan'a dokunan yanar". Kıçı başı oynayanlara duyrulur. Bir "Fidan" ekersin. Yerli tohumdan, GDO'suz. Bu topraklarda filizlenmiş. Büyümesini, meyve vermesini beklersin Amaa..... Ama b...k böcekleri, Fidan'a musallat olur. O'nu çürütüp, yok etmek ister. Ama toprak, b...k böceklerine bu kez fırsat vermeyecek.. ” yazıp üstüne şubatın ortasında ortalığın karışacağını yazdı. Kimse o tarihlerde iplemedi.

4.Gülen Cemaati MİT'te kadrolaşamadığı için çok kızgın. Bu kızgınlık Cemaate yakın yazarların yazdıklarından çok net ortaya çıkıyor.

5.Fethullah Gülen Mit tantanası başlamadan iki gün önce, haftalık mutad sohbetini gerçekleştirdi. Sohbet gayet sertti. Makam mevki sahiplerinin başkaları aracılığıyla zengin olmasını eleştirdi (buraya geleceğiz) , ikincisi de gücü eline alanların muhalif istemediğini, kendileri dışında kimseye alan bırakmadığıydı.

6.Hakan Fidan ve Ahmet Davutoğlu'nun İran'a askeri müdahaleye karşı olmalarına kızgınlar. Ahmet Davutoğlu Mit Operasyonu'nun arkasındaki gücü iyi tahlil edip, Amerika'da " İran'a saldırı felaket olur, İsrail'de Filistin konusunda ne istediğine karar versin" açıklaması yaptı.

7.Cemaat kendilerinde olduğu söylenen gücü test etmek istedi.

8.Savcı telefonla Mit müsteşarını ifadeye çağırırken haberi Hürriyet Muhabirine fısıldayarak, suru üfledi.

9.Başbakan konuşmasa bile, Bülent Arınç, İsmet Yılmaz (ki uzun zaman sonra ilk defa konuştu ), İdris Naim Şahin ve Abdullah Gül'le ortak tepki gösteren iktidar Cemaati şaşırttı. ( tam burada bülent Arınç'ın konuşmasında "savcıdır ne isterse yapar" cümlesini not edelim)

10.Bu süreçte Adalet Bakanı hiç konuşmadı. Konuştuysa bile esamesi okunmadı. Kanun teklifinin askerleri de kapsayacağını Taha Akyol’a açıkladı. Taha Akyol’un 4 Mit görevlisinin hakkında tutuklama kararı çıktığını ilk öğrenen gazeteci ! olduğunu da unutmayalım.

11.Hükümet ilk hamle olarak Operasyonu yapan üç Polis müdürünü görevden aldı. (bu isimler ne hikmetse Cemaate yakınlığıyla bilinen isimlerdi )

12.Mit, Savcılığa yetki itirazı yaptı.

13.Savcılık MİT’in itirazını işleme bile almayıp üstüne yakalama emri çıkarttı.

14.Bütün bunlar olurken önce Mehmet Baransu'nun Mit görevlileri tarafından takip edildiği, sonra da MİT'in Taraf yöneticilerini ve ne hikmetse Mehmet Altan’ı başka isimler kullanarak dinlettiği ortaya çıktı.

15.Aktifhaber ve Bugün gazetesi MİT’in “kirli çamaşırlarını” ortaya çıkarmak için olağan üstü bir çaba içerisine girdiler.

16.Bu haberlerden bazıları, KCK içinde yüzlerce MİT elemanı olduğunu, MİT’in askerlerin ölümünden sorumlu olduğunu, MİT’in İbrahim Tatlıses’e saldırıda rol aldığı (gülmeyin),Öcalan ile PKK asındaki irtibatı sağlayan avukatın MİT mensubu olduğu ve son olarak Suriyeli Muhalif lideri Esad Yönetimine teslim ettiği ( bu haber altı ay önce, cemaat yayın organlarının hiç ilgisini çekmemişti)

17.Ak Parti Mit yasasında değişiklik için yasa teklifini meclise verdi.

18.Mit yasası için meclise teklif verildiğinde, Mehmet Baransu önderliğinde bir grup AKP’nin oy kaybedeceğini, Has Parti akıllı olursa oy patlaması yapabileceğini söyledi. Numan bey aynı akşam Twitter’a girerek, Has Parti olarak MİT sürecinde hükümetin yanında olduklarını açıkladı.

19.Nuh Gönültaş, Twitter’da “Sorun hakan fidan degil ki. Adi ustunde fidan. Buyuyecek agac olacak! Besir atalayin telkinlerinden uzak durmazssa basina boyle cok is gelir” yazarak dikkat çekti.

20.Başbakan Cuma akşamı ameliyat oldu. Ameliyata girdiğini ilk Bugün Gazetesi internet sitesinden duyurdu. Haber başka bir metinle “başbakanın kanseri ilerledi” Odatv de bir iki dakika sonra verildi. Bugün haberini hemen pasife aldı.

21.Bu esnada Abdullah Abdulkadiroğlu, Mehmet Baransu, Bülent Korucu, Mehmet Kamış, Adem Yavuz, İhsan Yılmaz, Emre Uslu gibi isimler Twitterda kimi zaman yazdıklarıyla kimi zaman da sildikleriyle dikkat çektiler.

22.Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir Ergenekon’un iki numarasının eski MİT Müsteşarı Teoman Koman olduğunu yazdı. Ergenekon’la yatıp, ergenekon’la kalkan, STV, ZAMAN ve TARAF’ın hiç dikkatini çekmedi.

23.Sabah Gazetesi muhabirleri, İHH’ın İsrail’e yakın istihbarat adamlarınca takip edildiğini ve Bülent Yıldırım başta, bazı isimler için dava hazırlığının olduğunu açıkladı.

24.Mit görevlilerini sorguya çağıran savcı görevden alındı.

25.Fethullah Gülen, başbakana geçmiş olsun mesajı yolladı. Hatta çok çalışıyorsunuz, size nazar değiyor olabilir dedi.(birinci ameliyattan sonra beklendiği halde geçmiş olsun mesajı yayınlamamıştı.

26.Kamu İhale Kurumuna baskın düzenlendi. (Fethullah gülen’in 5. Maddedeki açıklamalarıyla hiç alakası yok, o sizin çağrışımınız)

27.Ali Bulaç, yazısında İktidara, “işbirliği yapın” dedi.

28.Ali Ünal aynı gün bir rüyadan yola çıkarak “dokunan yanar” sloganına yeni bir açılım getirdi.

29.Cemaate yakın yazarlar, Cemaat ve Emniyet olmasa AKP askeri vesayete karşı gelemezdi dedi.

30.Süreç başladığından bu yana sert yazılar yazan Yeni Şafak gazetesi yazarı, Abdulkadir Selvi, başbakanın paşalara bağırdığını yazarak,cemaate gözdağı verdi.

31.Hakan Fidan için sırasıyla, “Hain, hain değil etrafındakiler hain, aslında iyi biri ama Ergenekon rehin aldı, hem o niye PKK ile görüştü, Hakan Fidan’la kim uğraşıyor (gülmeyin aynı kişiler dedi), eğitimi yetersiz, istihbaratı bilmiyor, “ yorumları yapıldı.

32. BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, PKK'nın sivillere yönelik yaptığı saldırıları MİT'in adamlarının yaptığını açıkladı.

Gözden atladığım şeyler var mı? Elbette var. AKP ile Cemaat arasında bir savaş var. Bu savaştan kim galip çıkacak göreceğiz. Yakında yeni cepheler açılır mı, yoksa iki tarafta zorunlu ateşkes mi imzalayacak göreceğiz. Ateşkes imzalansa bile, savaş baltalarının ilk fırsatta tekrar çıkacağını tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok.

Not: kendi düşüncem nedir onu yazmayı unutmuşum. 2007 tarihinden bu yan AKP'nin neredeyse hiç bir icraatını benimsemedim. Buna rağmen, bu parti halkın oyuyla iktidar oldu. Götüne güvenen kendine güvenen parti kurar seçime girer.

10 yorum:

  1. "şubata ebat biçmek" diye başlayan şiir iyiymiş.. Yukardaki yazıya gelince bunlar dünya işleri..bırak normal insanlar uğraşsın. sen yapma derim.

    YanıtlaSil
  2. 5.MADDE yalanlandı ve ulusal kanal denen zibidilerin oyunu olduğu ortaya çıktı ama sen sanırım işine gelenleri yazıyorsun.EE olsun be güzel hikaye ama fabl tadında okunur.En son biri çıkar Abdullah Gül kardeşim adayımızdır dediği gibi bişey der yine apışılır.Başka olaylar argümanlar kovalanır sonrada.

    YanıtlaSil
  3. herkülde yayınlanan videonun tamamını dinleyip dakika dakika dökümünü yazayım mı? üşenmem de siz utanmazsınız ona yanarım.

    YanıtlaSil
  4. Abi, yazı için ellerine sağlık. Resmin bütünü tamamlandı gibi.
    Cemaat taraftarlarının bu kadar aleni amigoluk yaptığını ilk defa bu olayda gördüm. 5.Madde'de geçen sohbeti, Stv yahut türevlerinden birinde bizzat gördüm.

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir derleme, tabii her bir maddede ilgili kaynağa link verilseymiş çok daha faydalı olacakmış. 10-14 Şubat arasında özellikle twitter üzerinden katıksız bir psikolojik harekat yürütüldü, dikkatle incelemek gerek. Ben birkaç kez sordumsa da, Hakan Fidan'a "hain" diyen tweetleri bir türlü tespit edemedim. Muhtemelen silinmiştir artık, ama en azından faillerin kimliği kayda geçseydi iyi olurdu. Son olarak, "5. madde yalanlandı" diyen arkadaş, yalanlanan sadece, bu sohbetin son kriz patlak verdikten SONRA yayınlandığı iddiası idi, ki bu yalanlama da blog yazarının konuyu 2011 sonlarına uzatan analizi gözönüne alındığında fazla bir şey ifade etmiyor.

    YanıtlaSil
  6. Başbakanın ameliyatı haberinin ilk Bugün tarafından verilmesi maddesini özellikle Bugün gazetesi Ankara temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın twitter mesajları üzerinden takip etmeye çalıştım, şöyle bir zaman akışı ortaya çıktı. Adem Yavuz Arslan'ın Bugün gazetesinde olup bitenlerden bihaber olmadığını varsayarsak, bu akış bana, ortada bir kasıt olmadığını düşündürtüyor. Arslan'ın tweetlerinden, 22:18 itibarıyla, 22:01 itibarıyla ameliyattan, 22:18 itibarıyla haberin Bugün web sitesinde yayınlandığından haberi olmadığı sonucunu çıkarıyorum. Bence olay, Bugün web sitesi gece editörünün Oda TV'de gördüğü haberi siteye taşıması, sonra olay Adem Yavuz Arslan tarafından farkına varılıp bilgi başbakanlıktan teyit ettirilemeyince haberin kaldırılmasından ibaret.


    21:59: Özlem Özcan: https://twitter.com/#!/ozlemozcan_/status/168061445173542912 Basbaianimiz ameliyata alinmis.. Allah'im milletine bagislasin
    22:01 Adem Yavuz: https://twitter.com/#!/ademyavuza/status/168061943138103296 @ozlemozcan_ bu nerdn cikti simdi
    22:09 Adem Yavuz: https://twitter.com/#!/ademyavuza/status/168063949873483776 Basbakanlik dogrulamiyor.
    22:14 Adem Yavuz: https://twitter.com/#!/ademyavuza/status/168063949873483776 Kaynak oda tv ise sasmamak lazim.
    22:14 Sinan Çalışkan: https://twitter.com/#!/sinanramiz/status/168065446468259841 @ademyavuza bugun gazeteside internet sitesinden duyurdu adem bey
    22:18 Adem Yavuz https://twitter.com/#!/ademyavuza/status/168066356103757824 bugun de oyle bir sey yok. Haber oda tv nin haberi..@sinanramiz
    23:32 Erhan Çelik: https://twitter.com/#!/Erhan_Celikk/status/168085023910674433 Başbakan ameliyat oldu haberini ilk giren Bugün Gazetesi.. Haber geri çekildi. Yeniden yayınlanır mı, nasıl yayınlanır bakmak lazım..
    23:43 Adem Yavuz Arslan: https://twitter.com/#!/ademyavuza/status/168087734576099329 haberi ilk giren bugun degil. Oda tv ve baska siteler yapmis. Editor oradan almis, cikarttik. @Erhan_Celikk
    11 Şubat
    00:00 Timur Cevher: https://twitter.com/#!/timurcevher/status/168091918792794112 @ademyavuza @erhan_celikk Hükümete yakın bir gazete,odatv'de çıkan bir haberi, ilgili yerlerden doğruluğunu teyit etmeden yayınlaması en++
    @ademyavuza @erhan_celikk masum haliyle cahilliktir.
    @ademyavuza @erhan_celikk Sivil iktidara ve siyasete yargı yoluyla,Hakan fidan üzerinden darbe yapılmak isteniyor.Bugün gazetesi de buna ++
    @ademyavuza @erhan_celikk çanak tutuyor.Kendimi eski Hürriyet gazetesi baskılarını okur gibi hissediyorum.
    00:17 Adem Yavuz: https://twitter.com/#!/ademyavuza/status/168096239475376129 @timurcevher @erhan_celikk haksizlik ediyorsunuz.boyle bir haber resmi aciklama olmadan girilmez.editor hatali.cikarttik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şevket selamlar,

      şu bugün olayına bir cevap vereyim, kafa karışıklığı oluşturmasın.

      öncelikle neredeyse bir yıl kadar habersahifesinde editörlük yaptığımı söyleyeyim.Kopyala yapıştır haberciliğinin ne olduğunu iyi bilirim. Bugün ODATV'nin haberini kopyalamadı. Bunu iki kanıtla söyleyebilirim. ODA TV'nin haber metni ile BUGÜN'ün metni farklıydı. Yani Editörün bir anlık heyecanıyla kopyalanan bir haber yok ortada. Ayrı bir metin var. (odatv haberinde başbakanın kanserinin ilerlediği haberi vardı, bugünün haberindeyse sadece ameliyata alındığı bilgisi vardı)

      ikinci ve daha önemli kanıtsa şu, bugün haberi odatvden bir iki dakika önce girdi. hatta öncesinde bugün muhabiri twitterda duyurdu.daha sonra o da sildi. hemen ardından erhan çelik'in ters minvaldeki twitlerini RT ledi. bir gün sonra ona, başbakanın ameliyat olduğunu bildirdiği twitleri niye sildiğini sorunca "başbakanlığın ameliyata dair yaptığı açıklamayı hatırlatamakla yetindi.

      Sil
    2. Bu bugün muhabiri kim acaba?

      Sil
  7. 21. maddeyle ilgili bir not: Adem Yavuz Arslan'ın tweetleri topluca incelenince, heyecan seviyesi ve anti-MİT aktivizmi alanlarında listedeki diğer isimlerden belirgin bir şekilde ayrıştığı görülüyor.

    YanıtlaSil
  8. 5. Madde için sohbetin tamamı Mesaj aynen denildiği gibi. Yolsuzluk var havuzlar dolduruluyor, makamları paylaşmıyorlar...
    http://www.youtube.com/watch?v=OZf3OCkYl_c&noredirect=1

    Aslında cemaat operasyonu yolsuzluklar üzerinden başlatacaktı. sohbetin içeriği ve peşinden Taraf gazetesinin sürmanşetleri bunu gösteriyordu ama bir hesap hatası yapıldı ve MİT den başlandı ve ters tepti
    twitter/munekkit

    YanıtlaSil