Pinperest

26 Mayıs 2020 Salı

Cüneyt Özdemir'in Ali Babacan'a sormadığı sorular


DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Cüneyt Özdemir ile yaptığı program oldukça ses getirdi.  Bu yazıyı hazırlarken 775.726 kişi tarafından izlenen program, rahat bir şekilde bir milyon barajını aşacak. 

Bu hızla izlenmeye devam ederse 2 milyon izlenmeyi görmesi bile sürpriz olmaz. Kanalın en çok izlenen videosu Cüneyt Özdemir’in Şeyma Subaşı’nın kitabını analiz ettiği 26 dakikalık video. 3,5 milyon izlenmiş.

Programı izlerken, Cüneyt Özdemir’in ilk olarak Ali Babacan’a sorması gereken tüm soruları sorduğunu düşünüyor insan. Bazı soruları birkaç kez İzmir’deki askerî casusluk kumpası davasında Hazine ve Merkez Bankası uzmanlarına soruşturma izni verilmesi, Bankasya, Ergenekon kumpası gibi sorması ve Ali Babacan’ın bazılarını geçiştirmesi, Cüneyt Özdemir’in “özlenen gazetecilik” yaptığını sık sık tekrarlaması bu görüşü kuvvetlendiriyor.

Fakat bu doğru değil. Programda bazı sorular sorulmadı. Üstelik bu sorular Ali Babacan'ın ve partisinin seçmen nezdindeki yerini konumlandıracak sorular. 

Bu programı ben yapacak olsam, soracağım soruları yazmaya karar verdim. 

15 Temmuz sonrası Mesut Yılmaz dahi Avusturya televizyonunda Türkiye’yi savunurken, Ali Babacan’ı neden hiçbir yerde görmedik?

Serbest bırakılması için çalışacağını açıkladığı düşünce suçluları kimlerdir?

Türkiye’deki  “kötü gidişin en büyük nedenlerinden biri olarak gösterdiği”  Partili başkanlık sistemine karşı neden açıkça muhalefet etmedi. “Parti içinde görüşlerimi bildirdim” demek, ülkemize karşı sorumsuzluk değil mi?

Yaklaşık 2 yıldır parti kuracağı söylenirken neden yerel seçimlerde başarısız olunmasını bekledi.

CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi ile ittifak konusunda ne düşünüyor?

AK Partili siyasetçiler için yaptığı “onların da haline üzülüyorum. Ortada siyasi bir parti kalmadı” sözleri siyasi ahlaka sığıyor mu?

Siyasetle ilgisini anlatırken 2002 öncesi Melih Gökçek’e danışmanlık yaptığı dönemi neden anlatmıyor?

Ankara Barosu’nun yaptığı açıklama hakkında ne düşünüyor?

Eşcinsellik meselesi hakkında ne düşünüyor? Partisi eşcinsellerin evliliğini onaylayacak mı?

Alevilerin isteklerini nasıl değerlendiriyor? 

Diyanet İşleri Başkanlığının yapısına dokunacak mı?

İran ile ticarette ödemelerin Halkbank hesabına yatırılması ve bunun İran’a ait kuryelerle aktarılması yönteminin mucidi kendi ifadesiyle Ali Babacan olduğu halde, ABD’de devam eden Halkbank kumpasında neden adı hiç geçmedi?

AB’de yükselen ırkçılıkla ilgili nasıl bir politika gütmeyi planlıyor? AfD, Le Pen, Salvini, Kurz gibi ırkçı popülist politikacıların güçlendiği AB ile 2002’deki bir ilişki kurmayı planlıyor mu?

“Ziraat Bankası Bankasya’yı satın alabilir açıklaması yaptığı” 6 Ağustos 2014 tarihinden bankaya el konulan şubat 2015 dönemi başta olmak üzere, FETÖ’nün banka aracılığı ile kendi iş adamlarına uygunsuz kredi vermesinin önüne neden geçilemedi? Bugün FETÖ’cülerin kavgalarında öğrendiğimiz bu süreçte, BBDK, Hazine ve ilgili kamu kurumlarının görevlerini eksik yaptığını düşünüyor mu?

FETÖ ile nasıl mücadele edecek?

PKK ve PYD ile nasıl mücadele edecek?

Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekât bölgelerinin akıbeti ne olacak?

Türkiye’nin Libya ile imzaladığı anlaşmalar hakkında ne düşünüyor? Partisi iktidara gelirse bu anlaşmalara sadık kalacak mı?

Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin Akdeniz ve Ege’deki faaliyetlerini nasıl engelleyecek?

Suriye ve Mısır politikaları nasıl olacak? Esed ve Sisi rejimi ile ilişkileri devam ettirir miydi?

Türkiye’nin milli savunma hamlesi konusunda nasıl bir politika izleyecek?

ABD’nin Çin ile giriştiği ekonomik savaş, Almanya’nın Çinli şirketlere satın alma kısıtlaması getirmesi sürekli dile getirdiği “devletin piyasaya müdahale etmemesi ilkesiyle çelişmiyor mu?

140 journors'ın yayınladığı 30 dakikalık program bir belgesel mi, yoksa reklam filmi mi? DEVA partisinden bu programa ilişkin bir ödeme yapıldı mı? 

Ali Babacan'ın twitter hesabı 1 Ocak 2020'den 20 Haziran 2015 tarihine kadar olan dönemde neden boş? 

DEVA partisi kurulmadan önce sosyal medyada Ali Babacan adına kurulan sosyal medya hesaplarıyla bir ilgileri var mı? Yoksa neden bunu Şırnak'ta açılan hesaba kadar deklare etmediler? 

Partisinin bağış hesabında toplanan tutar ve bu zamana kadar yapılan harcamaları beyan edecekler mi? 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder