Pinperest

27 Şubat 2011 Pazar

Erbakan öldü diyeler.

"Milli görüş hareketi lideri Erbakan öldü". Haber bültenlerinde, internette, bir cümle ile verilen haber , bugün hepimizi derinden sarstı.

Erbakan siyasal islamla tanışık olan, siyasal islamı geçtim, bu ülkede müslüman olan herkesin öyle ya da böyle hayatına tesir etmiş bir isim.İster radikal, ister selefi, ister tasavvuf ehli, ister irancı ne olursanız olun Erbakan hayatınıza dahil olmuştur.

Bizler yaşları 20-35 arası gençler onu hep 28 Şubatta Milli Güvenlik Kurulu kararlarına imza atmasıyla hatırladık. Erbakan imzayı atıp, bizi ve davayı satmıştı. Bize dönmeliydi, bizde meydanlara inmeli hakkımızı almalıydık. Tarih bize şunu gösteriyor ki, o zaman sokağa çıkılsa oluk oluk kan akacaktı.

28 Şubatın sillesini fena halde yemiş biri olarak, uzun süre Erbakan'dan nefret ettim. Hoca bizi ortada bırakmıştı. Yavaş yavaş 28 Şubatla yüzleştikçe aslında adama haksızlık ettiğimi düşünmeye başlamıştım. Hoca öyle ya da böyle devlet ve askerle çatışma olmasını engellemişti. Belki fazla devletçiydi, lakin sokağa çıktığında ne yapacağı kestirilemeyen bizi şiddetten uzak tutmuştu.

İktidarda olduğu dönemi hatırlıyorum. Evde bayram havası vardı. Çünkü emekli maaşıyla ayakta duran bir eve en büyük desteği vermmişti.Babamın maaşına zam gelmişti. Onun işçilere getirdiği enflasyon +5 zamma karşı sokağa inen sendikalı eniştem, "bizim Erbakanla sorunumuz yok,lakin ondan sonra gelenler oranları yalan söyler diyordu".

Erbakan'ın rahmeti rahmana kavuştuğu haberini aldıktan bu yana 1991'den bu güne zihnimde bir sürü şey canlandı. Biz Erbakan'ı taklit ederek (dalga geçmek için değil ) hatipliğimizi geliştiriyorduk. Erbakan bize islam toplumun gücünü anlatıyor. Siyonizmden ve ABD'den korkmuyorduk.Bugün ağzını ABD izin vermez yea diye açan reel politik yusufçukların pek anlamayacağı bir durum bu?

Erbakan Hoca hakkında çok şeyler yazabiliriz. Onun teşkilatçılığı, değişimin kutsallaştığı bir dönemde ısrarla değişmemesi, insanların üzerindeki tesiri üzerine sayfalarca yazı yazabiliriz.

Haklarımız varsa helal olsun, umalım ki Allah rahmetiyle muamele etsin ona ve kendi nefislerimize.

2 yorum:

  1. 28 şubatta mgk kararlarına imza atmış olmasının asker tarafından yapılacak olası bir fiziki müdahaleye engel olduğunu bende sonradan farkedip, boşu boşuna bu kadar su-i zan etmişiz dedim.
    Ne diyelim şu noktada, Allah rahmet eylesin, ufkunu ufkumuza katsın, Çok kıymetli bir mühendisti, 200 kişiyi bir araya getirip o yıllarda motor fabrikası açabilecek kadar gözü pek bir müteşebbisti ve daha nicesi.

    YanıtlaSil
  2. vefatının ardından Ruşen Çakır'dan tut Salih Kapusuz'a kadar geniş yelpazedeki insanlardan aslında 28 Şubat kararlarını imzalamadığını,ana akım medya ve o dönem siyasetinin bilinçli bir algı yarattığını vurguladılar.zira Erbakan onca baskıya ve olanca tehdide rağmen o bildiriyi imzalamamış -ki Hoca'yı biraz tanıyan insanlar bilirler;inanmadığı bir şeyi asla yapmayacağını- kendisine ve millete dayatılan listeyi,bunu ancak millet iradesi onaylayabilir diyerek Meclis Komisyonu'na gönderilme üst yazısını imzalamıştır.bu tarihi gerçeği duyurmayı da hem 28 Şubat'ın 50 yerden mağduru olan biri hem bir hukukçu hem de vicdan sahibi bir insan olarak görev addediyorum.

    YanıtlaSil