Pinperest

26 Şubat 2011 Cumartesi

28 Şubat

Zannedersem iki sene önce, bir arkadaş 28 Şubat dönemini anlatmamı istemişti. üç ya da dört yazı yazmış sonra ara vermiştim. Bu yazı bir anlamda o yazıların nihayete ermesi olacak.

28 Şubat sürecinde kimin hangi açıklama yaptığı, kimin neler yazdığı ortada olduğu için o meselede çok fazla yazmak gerekmiyor. merak eden açar arşivlere bakar. (arşiv deyince korkmayın tozlu yerlere değil artık google var)


Bin yıl mı sürecek , yoksa çoktan bitti mi tartışmaları, hakim medya(artık hakim medya deyince doğan karteli değil, hükûmeti destekleyen medya kurumları anlaşılmalı) her ne kadar 28 Şubat'ın bittiğini iddia ediyor. Hoş bu iddianın sahibi olan islamcılar da var. Ucundan kıyısından azıcık bakalım.

Öncelikle 28 şubatın asıl amacının ne olduğuna bakmak gerekli galiba. Öncelik iktidarı al aşağı etmek miydi ? Yoksa devletin kasalarını boşaltmak mı? Ya da Cumhuriyet kurulduğundan bu yana devletin her türlü baskısına rağmen sisteme boyun eğmemiş müslümanları ıslah etmek mi?Hepsine evet diyebiliriz.

Eğer 28 Şubatın tek amacının iktidardaki refah partisini al aşağı etmek olduğunu düşünüyorsak, 28 Şubatın bittiğini söyleyebiliriz. Öyle ya o kadrolardan çıkan AKP 2002'den bu yana iktidarda ve önümüzdeki seçimin en büyük favorisi. Söylem değişmiş, gaye değişmiş onların nasılsa çok önemi yok. Nasılsa isimler aynı. Tabi bu siyasi kadroların değişmediğini söylüyorsak, şu andaki tavırlarının uygun zaman gelene kadar kesilen rol olduğunu söylemeniz gerekir. Eh bu da 28 Şubatın(12 eylül'ün hatta 27 mayıs'ın) devam ettiğini göstermez mi. Yok adamlar değişti şu andaki hallerinde sahiciler diyorsak, o zaman 28 şubat başarılı olmuştur. Tercih sizin.

Eğer 28 şubatı devlet kaynaklarının boşaltılması için yapıldığını iddia ediyorsak, TMSF'nin el koyduğu bankalardan tahsilatlar yapıldı evet, lakin o tarihlerde yapılan devlet ihalelerinde zeki ve çevik vatandaşların aracılığında uçan paralar nerede. Bunun için sanırım TSK'nın hesaplarının Sayıştay kontrolünde olması gerekiyor. Efendim, zamanı gelince çıkacak mı? Sanırım hala bitmedi şu gözü kör olasıca 28 şubat.

28 şubatın islami kesimi dönüştürme amacıyla yapıldığı iddia ediyorsak, dönüp 13 yılda neler değişti hayatımızda. Kur'an, Resulullah, Sünnet, Fıkıh algımızda neler değişti?

Not:bir an için bütün bu söylediklerimin abartılı olduğunu kabul edeyim ve söylendiği gibi 28 Şubatın bittiğini/ yenildiğini kabul edeyim. E nerede bu 28 şubatı yapan adamların yargılanması? Efendim ergenekon mu dediniz? Bu dediğinize siz de inanmıyorsunuz değil mi?

2 yorum:

  1. Tezleri ve antitezleri çok iyi oturtmuşsunuz. Keşke her sağcı ve solcu yazar tespitlerinde hem tezi hem de antitezi bu kadar net ele alabilse.

    YanıtlaSil
  2. 28 Şubat bir baskı usulünün şekil değiştirmesidir aynı zamanda klasik sokaklarda tank yürütüp isyan teskin edici şeklinin uygulanamayış halinin tezahürüdür.

    zaten ortada bir halk ayaklanması değil şişirilmiş medya hezeyanları varken ordunun sokakta tank yürütmesi halk desteğini değil nefretini çekecekti. Bu açıdan yeni nesil bir darbe şekli olan postmodern darbe türü ile zaten zayıflatılmış olan hükumet ordunun bileğiyle kapalı odalarda hamur gibi rahat yoğuruldu ve daha sonra ordunun bu müdahalesinden çıkarı olan neredeyse herkes istifade etti. Öyle ki 3 yılda borç batağında ve sıcak kaynakları neredeyse tükenmiş ve kriz içinde bir ülke bıraktılar arkalarında.

    YanıtlaSil