Pinperest

3 Kasım 2010 Çarşamba

Emre İtaatsizlik mi dediniz?

Bu ülke de şaşırma eşiğinizi ne kadar yüksek tutarsanız tutu, eninde sonunda biri çıkıp (o biri büyük ihtimalle siyasetçi oluyor ) yaptığı açıklamayla sizi şaşırtıyor. Onun için asla, bu ülkede beni hiç bir şey şaşırtmaz artık demeyin.

Malumunuz olduğu üzere bir 29 ekimi daha büyük bir şevkle kutladık. Kimi Atatürk'ü Twitter'da trend topice  sokmaya çalıştı. kimi Facebook profiline Atatürk resmi koydu. Gazetelerimiz Atatürk'ün hiç görünmeyen resimleri kalmadığı için, hiç duyulmamış sesini yayınlamaya başladılar.


Bu 29 Ekim'i diğerlerinden ayıran Cumhurbaşkanı'nın gündüz resepsiyonunu iptal edip herkese eşli davetiye yollamasıydı. CHP yetkilileri ve TSK kuvvet komutası tahmin edildiği üzere katılmadı. İşin şaşırtıcı ve komik tarafıysa resepsiyon sonrası başladı.

Önce Ak Partinin en önemli isimlerinden Ömer Çelik askerlerin katılmayarak emre itaatsizlik yaptığını söyledi. Başbakan bugün yaptığı açıklamayla durumu bir adım ileri götürerek "Gerekirse görevden almanın gündeme gelebileceğini söyledi".

Ak Parti kadrolarının düne kadar eleştirdikleri Cumhuriyeti ve onun kutlama  resepsiyonunu  cansiparane savunmaları başlı başına garipken, bir de işin içine emre itaatsizliğin katılması siyasetçilerimizin bizi her daim şaşırtmaktan usanmayacağını gösteriyor.


TSK Komuta kademesinin Mahkemelere müdahale etmesini, askerlerin ölümündeki -en hafif ifadeyle- beceriksizliğini, mahkemece haklarında tutuklama kararı çıkan askeri personelin orduevlerinde saklanmasını görmezden gelen siyasi iktidar resepsiyona gelmedi diye askerleri emre itaatsizlikle suçluyor.

İnsanın aklına ister istemez şu soru geliyor: TSK komuta kademesinin 9 yıldır yaptıkları sizin emriniz miydi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder