Pinperest

13 Nisan 2012 Cuma

Cihat Akbel'i Harcamak

Ne zaman takip etmeye başladım Cihat'ı bilmiyorum. Kıymetli ağabeyim Mülteci'nin bir #FF i sonrasında olduğunu hatırlıyorum sadece. (Araştırmacı gazetecilere not: FF gizli servis adı değildir. Faşist Faşist'in kısaltılmışı hiç değildir. Atlamayın hemen) Cihat Akbel'in Twitter feno'luğunu ( feno, fenomen'in aramızdaki kısaltılmışı sevgili araştırmacı gazeteciler)katılmadığı mahkemelerden canlı yayınlar yaparak kazanmadı bu çocuk. Onlarca farklı görüşten seveninin olmasının nedeni için bkz (sözlük formatında kullanılan bakınızın kısaltılmışı) Onur Umut'un yazısı

Bu yazının yazılam nedeni belli; özür dile aylin aslım heşteginden iki gün sonra (yani 48 saat, yani 2880 dakika) Ece Temelkuran'ın önderliğinde başlatılan, Cihat Akbel'i dünyadaki bütün kötülüklerin sebebi ilan eden, içinde araştırmacı gazetecilerinin, büyük edebiyat eleştirmenlerinin ve büyük tiyatrocuların olduğu koro.

Bilenler sıkılacak , bilmeyenler için meseleyi anlatalım; Cihat Akbel ve bir kaç arkadaşı Aylin Aslım'a attıkları mention sonrası "Abazan" cevabı aldılar. Her ne kadar Aylin Aslım avukatı aracılığıyla yaptığı basın açıklamasında "Abazan cevabının, Aylin Aslım'ı rahatsız eden ve hakkında yasal işlem başlatılan sapığa verildiğini söylese de işin aslı böyle değil. Dileyen Aylin Aslım'a gelen mentionlara bakarak görebilir. Tabi bu yazı sonrası Aylin Hanım twitturk üyeliğini kapattırmazsa.

Akabinde gelişen Özür dile Aylin Aslım heştegi o kadar çok ilgi gördü ki Türkiye Trendinin birinci sırasına yükseldi. Cihat yaklaşık beşbin (rakamla da yazayım araştırmacı gazetecilerimiz için zorluk olmasın 5.000) twitin içinden en fazla 10-20 twit attı. Attığı twitlerde "konserinde orak atalım" cümlesini cımbızlayıp, Aylin Aslım'a saldırdığı iddia edildi.


Bu meselede aklıma takılan bir kaç soru var. Bu sorulara Cihat Akbel'i faşist, vandal, katil, tacizci ilan eden kesim aklıma yatan cevaplar verebilirse Cihat Akbel'i ilk gördüğüm yerde dövüp karakola teslim edeceğim. (yaşca büyüğüm el kaldıramaz)

1- Aylin Aslım'ın basın açıklamasında iddia ettiği üzere 10 nisan 2012 saat 01:00 den 03:00 a kadar kendisini taciz eden twitleri kim atmıştır?

2- "Abazan" demek normal midir? suç vasfı taşımıyorsa başka birisi Aylin Aslım'a Abazan diyebilir mi ?

3- 10 nisan 2012 saat 03:09 da attığınız " Korkum yoktur itlerden/ Ben sokak kızıyım" twitinizin muhatabı kimdir? İT lafı hakaret değilse, başka biri size İT diyebilir mi ?

4-Sizi rahatsız eden, hakkında mahkeme kararı çıkarttığınız sapığınızla bile "abazan" diyerek kafa bulacak engin bir hoşgörü sahibiyseniz bu hoşgörünüzü niçin Cihat Akbel'den esirgiyorsunuz.


5-Ece Temelkuran ve Ezgi Başaran kıymetli arkadaşlarının saldırıya uğradığını düşünüyorsa niçin iki gün bekledi?

6-Ezgi Başaran, Mesut Bahtiyar ile mentionlaşmasında "şakaydı kaka oldu " yazdı. Kakayı Cihat Akbel ve yakın arkadaşları yapmadıysa kim yaptı?

7-Özür Dile Aylin Aslım heştegi altında Aylin Aslım'a hakaret edildiyse, bunun suçlusu niçin Cihat Akbel? Twitter'ın; "heştegi başlatanın heştegdeki tüm twitlere müdahale etme/silme yetkisi vardır" kuralı var da biz mi bilmiyoruz?

8- Aylin Aslım'ın avukatı yasal işlem başlattığını söylediği halde, "Ayağınızı Denk Alın" yazan Ahmet Mümtaz Taylan ne yapmayı düşünmektedir. Cihat Akbel'i dövecek midir?

9-Aylin Aslım olayına coşan Ahmet Mümtaz Taylan aynı tavrı oynadığı dizide dayak yiyen kadın meslektaşı için niye göstermemiştir?

10-Özür dile Aylin Aslım heştegine katılanları vandal ilan eden Ahmet Mümtaz Taylan, heştege destek twiti atan Leyla İle Mecnun dizisinin senaristi Burak Aksak için de aynı düşüncelere sahip midir?

11-Ece Temelkuran, Aylin Aslım, Ahmet Mümtaz Taylan, Ümit Alan, Ezgi Başaran ve Yekta Kopan'a yazdıkları twitler sonrası hakaret davası açılırsa buna karşı, "Muhlalifleri susturmak istiyorlar, eleştiriye açık değiller" diyecekler mi?

12- SFaysalYildirim, arabeskapachi, hammer_usta ve Cihat Akbel'in twitter'da yazdıklarını okudunuz mu?

1 yorum:

  1. iki gündür yaşananlar gösteriyor ki türkiye'de sırf biraz iyi düşünüyor diye kendini diğerlerinden(biz, halk falan) ayıran bir sınıf oluşmuş. kendileri bizim için çok iyi şeyler düşündükleri, bizim hakkımızı savundukları için onlara minnet duymalıymışız. ama abazan denilen biraz daha cahil, herkes gibi manitacılık peşinde ama hep kaybeden, biraz daha çirkin, bu cici hanımlar beyler yolda gördüğünde "uff be slk" dedikleri adamlarla dalga geçmek komiklik ve şaka. yumurta attığı için, poşi taktığı için cezaevinde yatan gençleri savunsun eyvallah, ama tutup genç ve mizah yapan bir adamı katillerle, tecavüzcülerle bir tutuyorsun. olacak şey mi bu! esas dava edilecek sözler onlar. birader o kadar aydın bir kafan var da absürd diye bir şey hiç mi duymadın. diyelim ki duymadın. gerçi ben andy warhol'u bilemeyen adamların olduğu bir sanat okulunda okuyorum. neye şaşayım şaştım kaldım. hiç bilmiyorsan anlamaya çalış, aç adamın diğer yazdıklarını oku. toplum olarak bize net bir şey verilmezse birleştiremiyoruz. zaten 1960'tan sonrası yüklenmiyor. yorumlama sıfır. gülmeyi hiç bilmiyoruz. mizah en son 90'larda bir şeyleri parmağıyla gösterirken kaldı. hoşgörü hiç girmedi güzel yurduma. apolitik nesle geçirirken, politiklerin daha beter olduğunu görmek çok acı.

    YanıtlaSil